Aluksi

En itse lue blogeja. En oikeastaan pidä blogeista. Nousee vastustusta kun ajattelen, että tässä mä kirjoitan blogini ensimmäistä tekstiä. Kysyin itseltäni mikä oikeen mättää.

Vastutuksen takaa paljastui vaatimuksia, odotuksia ja arvostelua. ”Onks mulla nyt oikeesti mitään uutta sanottavaa?” ”PITÄÄ olla hyvä nimi ja logo ja designi ja valmiiksi ajateltuna kategoriat teksteille eikä saa käyttää tylsiä arkistokuvia!” ”TÄYTYY kirjoittaa super hyvä esittelyteksti!”

Kuunneltuani näitä kirkuvia ääniä päässäni päädyin siihen mihin nykyään niin usein päädyn – totuudellisuuteen. Sisältä nousi halu kirjoittaa juuri siitä, mikä on nyt minulle totta. Halu rakentaa kanava, jossa jakaa ajatuksia juuri omalla tavallani.

Ihan aluksi haluan avata sinulle hieman lähtökohtiani ja visioitani tämän kanavan takana.

© Aku Reunanen

 

Haluan sekoittaa henkilökohtaisen ja ammatillisen maailman

Haluan ja aion jakaa henkilökohtaisia ja ammatillisia ajatuksia sekä kokemuksia. Pyrkimykseni on olla sama ihminen ja kantaa samoja arvoja töissä, harrastuksissa, perheessä, yksin, matkalla, henkisellä retriitillä ja kokoussalissa. Integriteetti. Eheys. Rehellisyys itselle ja muille. Uskallus astua haavoittuvaksi. Haavoittuvaisuudessa syntyy kasvu. Uskon, että suurin muutos minkä maailmassa voimme tehdä on se minkä teemme itsessämme. Kyky luoda viisasta muutosta syntyy osaamisen ja oivaltamisen risteyksessä. 

Toiveeni on, että voisin tämän kanavan kautta rohkaista kanssakulkijoitani mukaan tälle inhimilliselle avautumisen matkalle ja auttaa meitä rakentamaan ihmiselle sopivampaa huomista. Kaipaamme sitä, että saamme tulla nähdyksi kokonaisina, keskeneräisinä otuksina.   

Toivon myös, että avaamalla osaamistani ja ajattelluani, voisimme yhdessä rakentaa viisautta. Minä jaan oman näkökulmani ja sinä rakennat siihen päälle. Lisäksi toivon, että ajatukseni herättävät kiinnostusta ja löydän mahdollisuuksia (projekteja, töitä, uusia ihmisiä, ajatuksia..) kontribuoida siellä, missä se on hyödyllisintä ja ravitsevinta.

 

Naiivin optimistisia ajatuksia ja raa’an rehellisiä kokemuksia

Rakentelen varsin assosiatiivisia, luovia ja naiivin optimistisen herätteleviä visioita ja kohtaan avartavia elämäntäyteisiä kokemuksia. Uskon, että voit saada niistä molemmista jotain.

Haluan jakaa ajatuksia psyykestä ja mielen toiminnasta, työn tekemisestä tässä maailmanajassa sekä maailman muutoksesta ja visioistani yhteisöillemme. Lisäksi haluan jakaa kokemuksiani omasta kivuliaasta ja kauniista matkastani kohti henkistä vapautumista ja psyykkistä eheytymistä.  Ja näiden teemojen yhteenkietoutumisesta.

Tulevia tekstejä ovat muun muassa Kognitiivinen ergonomia asiantuntijatyössä, Hostaamisen taidot sekä Pekan henkilökohtainen julkilausuma (eli teksti jossa olen tiivistänyt elämän itselleni oleellisimmat asiat)

Lyhyesti minusta

Olen mielen syväsukeltaja, empaattinen kuuntelija, välittävä johtaja, rohkaiseva valmentaja, inspiroiva kouluttaja, kohtuudellinen biohakkeri, eksponentiaalinen ajattelija, naïvi optimisti ja totuuden torvi.

Minulle sydämenarvoja ovat totuudellisuus, hyväntahtoisuus, kärsivällisyys, uteliaisuus, lujuus sekä ratkaisukeskeisyys.

Valmistun pian psykologiksi ja työskentelen tällä hetkellä Auroran sairaalassa suljetuilla osastoilla. Olen työskennellyt muun muassa Elisalla HRssä, Slushissa tiimin johtajana, yksityisenä ammatinharjoittajana psyykkisen valmennuksen parissa ja brändikonsulttifirmassa analyytikkona. Minua kiinnostavat kouluttaminen, johtaminen, organisaatiokulttuurit, yhteiskunnallinen vaikuttaminen, terapeuttinen asiakastyö, startup yrittäminen…  

Seuraavaksi aion hypätä potilastyön ruohonjuuritasolta vaikuttamaan yhteiskuntaan laajalla tasolla. Olen systeeminen ajattelija ja uteliaisuuteni vaatii minua tutkimaan yhteiskunnallista vaikuttamista mahdollisimman monelta eri tasolta. Tällä hetkellä minua motivoi ajatus:

Maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla. Miten voisimme hyödyntää muutosta rakentaaksemme viisaampia yhteisöjä ja yhteiskuntia?

Jotain isoja muutoksia tapahtuu lähitulevaisuudessa. Mitä tarvitsisi tehdä, jotta ne voisivat olla muutoksia kohti viisautta, ei tyhmyyttä?

 

Lyhyesti sinusta

Olet tyyppi, joka haluaa katsoa eikä kääntää katsetta pois. Olet avoin ja utelias. Otat vastuun itsestäsi ja omistajuutta todellisuudesta ympärilläsi. Näet ihmisten sisäisen tyhjiön yhteiskunnassamme ja ymmärrät ettei pelkkä henkistely riitä, vaan täytyy tarttua ratkaisukeskeisesti toimeen. Näet ihmisenä ja ammattilaisena kasvamisen ja vaikuttamisen toisiinsa yhteenkietoutuneina polkuina. Et kaihda vaikeuksia, sillä ne ovat sinulle mahdollisuus oppia.

Nämä asiat todennäköisesti kuvaavat sinua, jos tämä kanava tulee tuntumaan sinulle omalta teksti tekstin jälkeen. En usko, että ammatillasi, iälläsi, koulutuksellasi tai muulla sellaisella on merkitystä.

Merkitystä on sillä, jaammeko yhteisen mielenmaiseman. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.