Käytännön psykologisia taitoja

Autan sinua ja meidän yhteiskuntaamme kehittämään taitoja, joita teknologia ei vanhenna, ja jotka ovat arvokkaita niin työssä kuin yksityiselämässäkin

Kaikkialla toitotetaan, että tunnetaidot, vuorovaikutustaidot ja kaikenlaiset tietoisuustaidot ovat tulleet osaksi työarkea. Ole empaattinen! Uskalla olla haavoittuvainen, aito itsesi! Ole läsnä ja kuuntele aktiivisesti! Vaali psykologista turvallisuutta!

Mutta miten? Kukaan ei anna selkeitä, käytännöllisiä askelia näiden taitojen kehittämiseen!

Turhauttavaa. Vaaditaan ja oletetaan muutosta, mutta ei anneta työkaluja kehittymiseen. Tämä herättää ymmärrettävästi monissa epäoikeudenmukaisuuden, ärsyyntymisen, huonouden ja turhautumisen tunteita.

Mä autan sua jalkauttamaan psykologian oppeja heti tänään arjessa kehitettäviksi taidoiksi

Aloita vaikka samantien perehtymällä kognitiiviseen empatiaan tässä blogitekstissä tai Kohtaamisen Taitoon tämän webinaari-tallenteen kautta.

Pekka kuvaa psykologisia taitoja loistavien arkisten esimerkkien kautta, mikä tekee taidoista ja ajatuksista helposti omaksuttavia. Mm. Pekan tekstit antavat aina jotain uutta ajateltavaa sekä konkreettisesti arjessa hyödynnettäviä työkaluja. Laadukkainta sisältöä aikoihin!

– Mikko Paattimäki – Pankinjohtaja, OP Suur-Savo

Pekan Kohtaamisen taito -webinaari auttoi minua kirkastamaan sitä, miten haastavien tilanteiden purkaminen etenee lääkärin työssä. Kohtaamisen tekniikoista haluan kehittää sisällön reflektion taitoaihan vain toistan, mitä potilas kertoo, ja näin annan hänelle pallon takaisin.

– Markus Alikoski – Lääkäri, Terveystalo

Esimiestyö on antanut 20 vuodessa minulle paljon käytännön oppeja tunnetaidoista. Pekan tapa selittää psykologian käsitteitä käytännön esimerkkejä hyödyntäen ja käsitteiden merkityksiä avaten oli silti erittäin hyödyllistä.

– Minna Levander – Business Coach, Solution Focused Supervisor

Kysy jo tänään lisää vaikka WhatsAppissa +358 50 4674121 tai pekka@pekkafreese.com

PEKKA FREESE

Olen psykologi, tunnetaitovalmentaja, ilmapiirimuotoilija. ja puhuja.

Autan mm. asiakaspalvelijoita, lääkäreitä, johtajia ja opettajia tuomaan tunnetaitoja käytäntöön. Mulle on tärkeää tehdä näistä psykologisista taidoista käsinkosketeltavia – sellaisia, että kuka tahansa voi oppia niitä.

Järjestän avoimia valmennuksia, valmennan ja konsultoin yrityksiä ja annan puheenvuoroja

Puhun mm. tunteiden psykologiasta, empatiasta, kohtaamisen taidosta, psykologisesta turvallisuudesta ja positiivisen palautteen taidosta

PALVELUNI

Tunnetaidot palvelutyössä

Tunnetaitovalmennukset auttavat kaikkia palvelutyötä tekeviä:

  • kohtaamaan vaikeatkin palvelutilanteet läsnäololla yhteistyösuhdetta rakentaen
  • harjoittamaan empatiaa terveen etäisyyden päästä ylläpitäkseen omaa jaksamista
  • luomaan inhimillisiä kohtaamisia, joissa ongelmatkin ratkeavat tehokkaammin

Lue lisää

Ilmapiirimuotoilu

Ilmapiirimuotoilun konsultointi auttaa esimerkiksi:

  • johtajaa vetämään tehokkaita ja osallistavia kokouksia
  • tapahtumatuottajaa innostamaan energistä verkostoitumista
  • esimiestä luomaan psykologisesti turvallisen ilmapiirin tiimissään

Lue lisää

Rakentava vuorovaikutus organisaatiossa

Valmennukset auttavat tiimejä ja organisaatioita:

  • vaalimaan rakentavaa, tehokasta ja läpinäkyvää vuorovaikutusta
  • kirkastamaan jäsenten henkilökohtaiset ja tiimin yhteiset tavoitteet ja arvot
  • kääntämään konfliktit mahdollisuuksiksi ja välttämään esim. huonoja rekrytointeja

Lue lisää

Syksyllä 2020 tulossa myös uusia avoimia valmennuksia mm. Kohtaamisen Taito -kurssi ja Positiivisen Palautteen Taito -valmennus. Lisätietoja elokuussa!

Ilo kohdata. Mun nimi on Pekka

Mulle inhimillinen kohtaaminen on tärkeää. Siksi haluan kertoa vähän itsestäni.

Olen herkkänä, koulukiusattuna poikana virittäytynyt huomaamaan ilmapiirin pienimmätkin turvattomuudet. Suojellakseni itseäni. Tästä kyvystä on kasvanut tehtäväni ja amattitaitoni.

Olen 11-vuotiaasta rakentanut turvallisia tiloja ihmisille kohdata: Ala-asteella olin vertaissovittelija. Ylä-asteella isonen ja protu-appari. Lukiossa ja yliopistossa tuutori. Sittemmin psyykkinen valmentaja, keskusteluyhteisön johtaja ja asiakaspavelija. Nyt psykologi, koulutettu kouluttaja, hosti ja fasilitaattori.

Näen kaikkialla palvelutyössä, tiimeissä, parisuhteissa ja yhteisöissä vuorovaikutuksen epäselvyyttä ja ilmapiirin tukahduttavuutta. Tunteille ei ole tilaa, eikä osaamista niiden kohtaamiseen. Toimitaan odotusten eikä läpinäkyvyyden varassa. Toivotaan, että joku päivä meilläkin olisi psykologisesti turvallista, mutta ei tehdä asialle mitään. Alitajunttaisesti kaikki tämä vie kaistaa olennaiselta.

Tarvitsemme lisää vuorovaikutustaidokkuutta. Haluan auttaa suomalaisia vaalimaan kirkkaampaa ilmapiiriä ja luomaan inhimillisiä, arvostavia kohtaamisia. Ne luovat syviä yhteistyösuhteita ja kestävää liiketoimintaa.

Seuraatko jo blogiani?

Kohtaamisen taito, Osa 3: Empatian seuraava taso

Affektiivinen empatia, eli tunteiden kautta myötäeläminen, on työelämässä kömpelöä ja kuluttavaa.

Kognitiivinen empatia, toisen saappaisiin astuminen ajattelun avulla, on empatian seuraava taso. Kognitiivista empatiaa voi hyödyntää tilanteessa kuin tilanteessa

Taianomainen positiivinen palaute – 3 askeleella herätät sisäisen motivaation ja vaalit kasvun mindsettiä

Taianomainen positiivinen palaute muodostuu vaivannäln arvostamisesta, vaikutuksen ilmaisemisesta ja viestistä.

Tällä kaavalla annat palautetta, joka tukee kasvun mindsettiä, sisäistä motivaatiota ja psykologista turvallisuutta.

Laita heti viestiä ja kurotaan teidän organisaatiossa umpeen kuilu nykypäivän psykologisten vaatimusten ja osaamisen välillä!